cumpara
De ce oamenii cumpara in ultimul moment?
uneltele specialistului HR
Uneltele specialistului HR in 2017
Arata toate

Tipuri de angajati – Legatura dintre obiective, actiuni si tipuri de personalitate

tipuri de angajati

Tu ce tip de angajat esti?

De ce o parte din angajati sunt top performeri, iar altii stau pe linia de plutire, intarzie sau sunt dezinteresati? Cei din prima categorie sunt pur si simplu mai buni? Se poate rezolva aceasta problema sau ar fi mai bine sa incepi concedierile? Cate tipuri de angajati exista? Afla din articolul de astazi. Vezi care este legatura dintre obiective, actiuni si tipuri de personalitate.

 

Angajati PP — Performanti sau Plictisiti?

Orice angajator vrea angajati performanti. Pentru a prouduce valoare si profit, pentru a rezolva o problema in lume prin produsele si serviciile pe care le ofera pietei, pentru a crea impact social s.a.m.d. Indiferent care sunt prioritatile companiei tale, cresterea unei companii poate avea loc repede si bine, daca este ajutata de angajati performanti.

La polul opus, avem angajati plictisiti, dezinteresati, demotivati, care abia asteapta ora la care se pot indrepta spre casa. Unde, din pacate, duc o parte din nemultumirile de la locul de munca.

Cunoaste-ti angajatii. Pune-i in cel mai bun context pentru a castiga

La inceputul articolului ti-am promis ca iti voi explica legatura dintre obiective, actiuni si tipuri de personalitate.

Una din cauzele pentru care unii angajati sunt performanti, iar ceilalti plictisiti, este pentru ca cei din a doua categorie, cei plictisiti, fac lucruri care nu au legatura cu dorintele si abilitatile lor.

Un peste, un melc, o pasare si o maimuta la interviul de angajare. Angajatorul le spune: Cine se urca in acest copac in mai putin de 1 minut, este angajat. Daca pentru pasare si pentru maimuta, cerinta a fost “floare la ureche”, melcul si pestele au ramas nedumeriti.

Morala?

Cunoaste-ti angajatii pentru a-i putea pune in cel mai bun context in care ei pot sa performeze.

 

Concediaza

Daca stii anumiti angajati sunt toxici pentru companie, ca lucrurile nu mai functioneaza, concediaza. Lucrurile nu se vor rezolva de la sine. Cum ar fi sa ai doar angajati super-motivati? Acest lucru este posibil. Angajatii neperformanti consuma mult mai multa energie, timp si bani, iar return-ul este unul nesatisfacator, care afecteaza intreg mediul de lucru.

Vrei sa devii expert in resurse umane, sa primesti cele mai bune strategii si unelte?

Pentru a selecta si a mentine in companii angajatii performanti 

Inscrie-te la Scoala Practica de HR 100%, primul master privat de HR din Romania, unde inveti de la oameni cu experienta in domeniul resurselor umane si primesti intregul set de unelte de care un adevarat HR are nevoie.