primii pasi in recrutare
Primii Pasi in Recrutare – empatie, perseverenta si pasiune
HUMANVERSIA: Iubeste ce faci in timp ce faci
Arata toate

Dezvoltarea profesionala: De ce este important sa iti iubesti meseria?

dezvoltarea profesionala

Dezvoltarea profesionala: De ce este important sa iti iubesti meseria?

Multi oameni stiu in teorie cat de important este sa iti placa ceea ce faci. Confucius a fost cel care a marcat acest concept odata cu afirmatia deja celebra: “Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viaţa ta.” Insa, cati oameni chiar aplica acest lucru in momentul in care intra pe piata muncii sau isi incep cariera?

Steve Jobs a evidentiat, de asemenea, importanta iubirii fata de meseria pe care o ai si cat de legat este acest conceput de succes. In general, cand faci ceva ce iti aduce placere, productivitatea creste, atentia la detalii este mai mare iar oamenii care iubesc meseria pe care o fac sunt mai pozitivi, fac greseli mai putine si invata mai rapid iar entuziasmul lor se regaseste in deciziile eficiente pe care le fac pe parcursul carierei lor dar si usurintei cu care indeplinesc obiectivele stabilite.

Printre motivele principale pentru care este important sa iti iubesti jobul si activitatea pe care o desfasori este si sanatatea mintala. In principiu, expunerea repetata la stres si la momente dificile ii fac pe oameni sa acumuleze frustrari in mod repetat. Insa, atunci cand ceea ce faci, faci cu pasiune, nivelul de stres este diminuat considerent. Astfel, echilibrul psihic este mentinut iar calitatea vietii creste!

Alt motiv este mentinerea unei vieti sociale active si pozitive. Daca ai un job care iti provoaca multe ganduri negative, iar odata ajuns acasa nu poti sa delimitezi intre acestea si te simti bulversat, viata sociala va avea de suferit. De aceea, este important sa fii inconjurat de ganduri cat mai optimiste, satisfactii pentru a mentine si echilibrul vietii sociale si relatiile cu cei din jurul tau sanatoase.

Ultimul motiv si poate cel mai relevant dintre toate este cresterea motivatiei si a increderii in sine. Atunci cand gasesti un lucru care iti provoaca  placere, iti doresti sa te dezvolti si sa aprofundezi cat mai multe informatii pentru a ajunge un expert in domeniu. Asadar, invatand cu placere si constant si cautand oportunitati pentru dezvoltarea abilitatilor necesare te vor propulsa si ii vor face atat pe tine cat si pe cei din jurul tau sa te aprecieze pentru activitatea de calitate pe care o desfasori.

Morala? Ai incredere in tine, iubeste-ti meseria  si investeste in dezvoltarea ta profesionala!

Cartea Primii Pasi in Recrutare cuprinde o poveste fascinanata de motivatie si echilibru, o carte despre ce inseamna sa-ti iubesti meseria!

Poti comanda cartea “Primii Pasi in Recrutare” in format tiparit sau electronic chiar acum!