tipuri de angajati
Tipuri de angajati – Legatura dintre obiective, actiuni si tipuri de personalitate
interviul de angajare
Vrei sa prevezi performanta candidatilor? Interviul de Angajare
Arata toate

Uneltele specialistului HR in 2017

uneltele specialistului HR

Care sunt uneltele specialistului HR?

Vrei o reorientare in cariera si simti ca resursele umane sunt cea mai buna alegere pentru tine, dar nu stii de unde sa incepi. Care sunt primii pasi si, mai ales, care sunt uneltele specialistului HR care iti pot oferi un avantaj considerabil acum, la inceput de drum?

 

  1. Atitudine

Sa luam doua situatii. Un recruiter cu o atitudiene care te inspira, un profesionist stapan pe situatie si, in acelasi timp, pregatit sa te asculte si sa vina in sprijinul tau. Sau un recruiter apatic, plictisit, care nu iti acorda atentie, este superficial, ironic, etc Cine crezi ca are rezultate mai bune? E evident, nu?

Daca in cazul abilitatilor si tacticilor specifice vei avea de invatat, poti sa-ti creezi un avantaj enorm ca recruiter avand o atitudine responsabila, prezenta si dorinta de a gasi cele mai bune solutii. Asta te poate pozitiona rapid peste alti specialisti din domeniu care omit acest detaliu si nu mai fac aceasta munca in mod implicat si activ.

 

  1. Psihologie

Cunostintele psihologice vor fi o baza foarte puternica pentru tine. Oamenii fac sau nu fac anumite lucruri pe baza unui set de credinte si convingeri, pe bazau unor obisnuinte comportamentale. Abilitatile psihologice te vor ajuta sa vezi nuantat, sa identifici cauze si chiar comportamente ulterioare. Te vor ajuta sa ai o imagine de ansamblu asupra candidatului si, in acelasi timp, sa acorzi atentie detaliilor specifice.

 

  1. Headhunting

Un specialist HR va fi mereu interesat sa atraga si sa pastreze oameni foarte buni in ceea ce fac. Oameni care au dovedit pe baza rezultatelor lor anterioare si care pot rezolva probleme complexe intr-un mod autonom.

Aceasta zona se dezvolta cel mai bine in doua feluri

  • practica constanta si acceptarea de noi provocari
  • training-uri de calitate
  1. Interviu

Desi interviul de angajare nu reprezinta o garantie a performantei candidatilor, este un instrument foarte puternic in trierea candidatilor si stabilirea de interviuri ulterioare cu candidatii cei mai potriviti companiei si posturilor disponibile.

Aici, te ajuta:

  • sa intelegi foarte bine care sunt nevoile si prioritatile companiei, cum arata candidatul ideal si care sunt standardele specifice conform carora angajezi sau nu angajezi pe cineva
  • comunicare foarte buna cu managerii
  • practica zilnica
  • training-uri de calitate

 

  1. Retentie

Problema cu care managerii si antreprenorii romani se confrunta foarte adesea este problema retentiei angajatilor. Orice angajat este o investitie si ne dorim ca cei mai buni sa ramana alaturi de noi, sa ne dezvoltam impreuna si sa atingem o viziune comuna. In afara cazului in care un angajat chiar vrea sa ia un alt drum si trebuie incurajat si felicitat pentru asta, este foarte important sa stim cum sa oferim angajatilor un mediu in care iubesc sa lucreze si in care se regasesc.

Aici, progresezi prin:

  • sisteme de feedback
  • sisteme de fidelizare
  • comunicare foarte buna cu managerii
  • practica zilnica
  • training-uri de calitate

Vrei sa devii expert HR si sa primesti toate strategiile si uneltele de care ai nevoie?

Sa dobandesti abilitatile de care ai nevoie de la specialisti HR care sunt deja foarte buni in meseria lor? Vrei pe cineva care sa te ghideze prin metode specifice si verificate, pentru a obtine rezultate mai rapid? Inscrie-te la Scoala Practica de HR, programul intensiv de 6 luni, dedicat specialistilor in resurse umane din Romania.