Invata recrutare intr-un mod practic
Invata recrutare intr-un mod practic, ancorat in realitatea pietei de HR
Cum poti aplica inteligenta emotionala
Cum poti aplica inteligenta emotionala ca specialist in resurse umane?
Arata toate

Bariere de comunicare si solutii de aplicat

Bariere de comunicare

Cum depasim cele mai frecvente bariere de comunicare?

Ca specialist in resurse umane raspunzi atat de atractia oamenilor talentati in companie, cat si cu retentia acestora. Care sunt unele din cele mai frecvente bariere de comunicare si ce solutii ai la indemna ta?

 

  1. Profilele psihologice si diferentele benefice

Datorita pregatirii tale psihologice si recrutarilor anterioare stii ca diferentele de perspectiva, diferentele de abordare a comunicarii si a relatiilor interumne este data de profilele psihologice ale angjatilor.

Arata-le angajatilor cum diferentele dintre ei ii fac mai buni, ii fac sa gaseasca solutii noi la probleme, sa formeze un grup omogen.

 

  1. Comunicare deschisa cu șefii/ managerii

Pentru a crea comunicare, este nevoie ca angajatii sa poata comunica deschis si fara teama cu cei carora se subordoneaza. Daca acest aspect lipseste, se va forma un sentiment de teama si de nesiguranta si convingerea falsa conform careia sa comunci ceea ce gandesti nu iti aduce beneficii, ci creaza probleme pentru tine si pentru cei din jur.

 

  1. Inlocuieste etichetele cu empatia

Ceea ce se petrece in timpul unui conflict este ca oamenii tind sa isi atribuie etichete, in mod inconstient. „Colegul X e așa”, „Colegul Y e așa”. Marele risc aici este ca orice alta interactiune ulterioara va fi filtrata prin aceasta convingere. Atat actiunile bune cat si cele mai putin bune, nu vor fi apreciate corect datorita acestui filtru. Cultiva empatia prin teambuilding-uri.

 

  1. Implemetează sisteme de comunicare

Ce sisteme de comunicare exista in compania in care lucrezi? Se comunica pe baza unor sisteme si instrumente clare sau, haotic, atunci cand exista urgente, probleme si neplaceri ce trebuiesc rezolvate?

Poti implementa formulare anonime, sisteme cloud de comunicare si project management, sedinte zilnice, zile tematice.

Vrei sa devii un adevarat expert in resurse umane

Sau sa-ti duci abilitatile pe care le ai la nivelul urmator, pentru a crea echipe fericite? Inscrie-te la Scoala Practica de HR, Primul MASTER privat in resurse umane, 100% practic.