cariera in recrutare
Ce trebuie sa faca o persoana care isi doreste sa inceapa o cariera in Recrutare?
locuri de munca
Avantajele si dezavantajele prieteniilor la locul de munca
Arata toate

Cum poti afla cat de buni sunt angajatii tai?

cat de buni sunt angajatii tai

Ce trebuie să facă o persoană care își dorește să înceapă o carieră în Recrutare?

In mod evident, un raspuns la aceasta intrebare il are departamentul HR din cadrul companiei, cel care utilizeaza diferite metode, instrumente de verificare, monitorizare sau evaluare a angajatilor. In acest articol vom aduce mai putin in discutie instrumentele sau sistemele de evaluare folosite de companii pentru a evalua anual sau chiar mai des performanta sau rezultatele angajatilor, ci ne vom referi in principal la metode mai putin costisitoare unde nu este neaparat nevoie de un anumit soft.

Orice angajator isi doreste angajati buni, adica motivati, implicati si performanti. Acum probabil va intrebati: Cum masuram sau verificam motivatia, implicarea si performanta unui angajat? Ei bine, consideram ca urmatoarele metode sau elemente ce pot fi verificate sau monitorizate in general la un angajat, ar fi raspunsul sau o solutie la intrebarea de mai sus.

Atitudinea angajatului – Este important sa monitorizam atitudinea unei persoane inca de la prima interactiune, adica in cadrul procesului de recrutare, inainte de a deveni angajat. Acest aspect, evidentiaza de cele mai multe ori disponibilitatea si capacitatea persoanei de a se integra in echipa, de a respecta politicile firmei, de a adera si a fi in concordanta cu valorile companiei, etc.

Punctualitatea –  La fel de importanta ca si atitudinea. Atunci cand se intampla tot mai des ca un angajat sa intarzie, sa aiba absente tot mai multe, sa plece inainte de terminarea programului fara a anunta, ar fi cazul sa ne punem anumite semne de intrebare referitor la implicarea sa in indeplinirea sarcinilor, a obiectivelor, etc.

Calitatea activitatii desfasurate – Aici este important sa se analizeze cat de bine isi indeplineste un angajat sarcinile, obiectivele pe care le are si chiar daca are grija sa-si respecte termenele limita stabilite si agreate.

Hobby-uri personale – Intr-adevar, este important sa-i fie respectata viata personala a angajatului, dar in anumite cazuri o analiza a obiceiurilor personale este necesara. De ce? De cele mai multe ori aceste obiceiuri pot evidentia compatibilitatea angajatului cu valorile, cultura organizationala si mai ales cu ceilalti angajati.

Feedback-ul clientilor – Atunci cand un angajat interactioneaza direct cu clientii companiei, feedback-ul acestora este important pentru a afla cat de implicat si cat de bine isi desfasoara activitatea acea persoana.

Punctele mentionate mai sus sunt doar cateva dintre aspectele ce sunt necesare a fi monitorizate atunci cand dorim sa aflam cat de buni sunt angajatii din companie, dar si sa fie prevenite anumite situatii neplacute.

Metaforic vorbind, de “sanatatea” angajatilor depinde succesul unei companii, de aceea trebuie sa fie monitorizata in permaneta.

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim la Evolution HCC cu clientii nostri?

Iti propunem sa participi la sesiunile de training specializate organizate de noi pentru a descoperi informatii pretioase din domeniul resurselor umane. Training-ul HR Premium de „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” iti ofera metode 100% practice pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala!