departamentul hr
Departamentul HR - Sufletul orcarei companii de succes
angajatori de top
Formarea continua, strategie pentru angajatori de top
Arata toate

Cum ne ajută planul de carieră din perioada de inducție?

planul de carieră

Unul din motivele principale pentru care companiile întâmpină probleme majore în ceea ce privește retenția angajaților ține de lipsa unui plan concret în ceea ce privește retenția. Astăzi împărtășim cu tine cum ne ajută planul de carieră pe care facem în perioada de inducție noilor angajați.

Companiile extraordinare nu sunt extraordinare pur și simplu. Au la bază valori, principii, reguli și strategii care permit creștere, scalabilitate și favorizează concret, palpabil și măsurabil satisfacția angajaților.

Câteva din lucrurile concrete pe care le oferă un proces de inducție:

  1. Noul angajat își cunoaște colegii
  2. Ia contact cu structura organizațională, valorile, principiile și țintele companiei
  3. Îi sunt claritficate responsabilitățile și așteptările
  4. Este creat planul de carieră: conform obiectivelor candidatului.

Cum ajută planul de carieră?

Noul angajat nu mai vine la locul de muncă doar pentru a munci opt ore și a fi remunerat. El înțelege rapid și foarte concret cum noul mediu, compania, îl poate și mai ales vrea să-l ajute în atingerea obiectivelor personale și profesionale pe care chiar el le stabilește. Cu alte cuvinte, prezența lui în firmă nu se mai datorează doar salariului/ nevoii de bani.

Pentru că, până la urmă, banii sunt o unealtă prin care noul angajat vrea să-și atingă obiectivele. Iar noi îl putem ajuta, dacă le cunoaștem.

Dacă el simte și vede că, aliniat cu munca sa, cu creșterea sa în companie, cu rezultatele produse, există un mod clar, matematic aprope, prin care compania îl sprijină să facă ce își dorește, să devină cine își dorește, relația angajatului cu compania trece cu adevărat la următorul nivel.

Problema retenției dispare, toată energia fiind direcționată în a crea relații de încredere, relații durabile cu angajații.

Dacă pui angajații pe primul loc și ei, aproape garantat, te vor așeza la loc de cinste în viața lor. Vor vorbi cu entuzism despre munca lor, despre posibilitatea de a crește, nu numai profesional, ceea ce va aduce în companie și alți angajați, la fel de buni sau poate chiar mai buni decât candidatul supus procesului de inducție și, apoi, planului de carieră.

Vrei să înveți cum să faci și cum să susții pe termen lung un proces de inducție și un plan de carieră ca la carte?

Școala Practică de HR 100% este locul cel mai potrivit.