interviul de angajare
Vrei sa prevezi performanta candidatilor? Interviul de Angajare
interviu structurat de angajare
Cum facem un interviu structurat de angajare?
Arata toate

De la ”CHRO” la ”CPO” – Punem o inima in HR

resurse umane

De la ''CHRO'' la ''CPO'' - Punem o inima in HR

”Conform celor scrise pe Wikipedia, termenul de ”resurse umane” a fost prima oara folosit de economistul John R. Commos in cartea sa, ”The Distribution of Wealth”, care a fost publicata in anul 1893, in urma cu peste 120 ani. Acest termen a inceput sa fie destul de folosit intre anii 1910 si 1920 fiind pentru a cataloga faptul ca oamenii sunt vazut ca niste proprietati ce apartin companiilor. Multi muncitori de pe intreg globul sunt inca vazuti ca niste proprietati, motiv pentru care printre sinonimele pentru angajat includ termeni precum: subordonat, servitor, sclav. Avand in vedere aceste informati nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca studiul realizat de firma Gallup ne arata ca numai 13% dintre angajati sunt dedicati muncii lor. Departamentul creat pentru a gestiona aceste ”proprietati ale companiilor” a fost numit, desigur, ”resurse umane” si este probabil cea mai cunoscuta parte a unei organizatii- adesea fiind cea mai infricosatoare si este acum…cea mai moarta.” – Jacob Morgan

Deci, ce facem cu privire la acest lucru?

Fiind o companie de resurse umane, in care oferim servicii si produse de HR oamenilor, companiilor mici sau mari, in timp ce coordonam o echipa care sa livreze clientilor aceste lucruri zi de zi, care este calea pe care ar trebui sa o incurajam pe piata?

Am vazut recent un video in care un Sef al Departamentului de Resurse Umane este acum denumit ”Sef al Inimilor” fiind responsabil de fericirea si buna dispozitie a oamenilor din cadrul organizatiei. Alte companii decid doar sa redenumeasca acea pozitie de Sef al Dep. De Resurse Umane in ”Chief People Officer”.

Una dintre problemele pe care toti managerii isi doresc sa o rezolve cand intreaba despre serviciile oferite de compania noastra  este angajarea si mentinerea celor mai buni angajati in organizatie.

Nu mai suntem in anul 1893. Vremurile se schimba mai repede ca niciodata. In 30 ani viata oamenilor s-a schimbat mai mult decat in ultimii 200. Ce facem cu privire la acest lucru?

Ascultam.

Nu conteaza daca consolidezi o echipa, mai multe echipe, deschizi o afacere, daca esti o persoana de hr sau te ocupi de altceva probabil vrei ca munca ta sa iasa foarte bine. Oamenii tai sunt deja acolo, avand intrebari. Vei fi capabil sa ii ajuti pe unii. Altii vor alege sa fie ajutati de altcineva, ceea  ce este in regula.

Ii vei ajuta ascultandu-i si schimbandu-i corespunzator.

Vrei sa inveti cum scrii interviuri structurate in mod profesionist pentru a identifica candidatii de top?

Inscrie-te la Scoala Practica de HR, programul intensiv de 6 luni, dedicat specialistilor in resurse umane din Romania.