Succesul in recrutare nu tine doar de identificarea candidatilor potriviti si performanti sau de recruiter. Succesul in recrutare poate sa depinda intr-o mare masura de structura interviului de angajare. Explicatia e simpla. Daca sustii un interviu general sau haotic, ai mari sanse sa nu identifici candidatii performanti sau sa nu oferi candidatilor buni intreg suportul de care au nevoie la interviu. Cum facem un interviu structurat de angajare?
Daca lucrezi in resurse umane stii deja ca, de multe ori, candidatii nu se simt in largul lor la interviu. Nu sunt 100% deschisi, raspund ceea ce cred ca vrei sa auzi si nu ceea ce vor sa raspunda, interviul este intrerupt de tot felul de intrebari din partea candidatului sau evenimente neprevazute. Uneori, te simti intr-o cursa cu obstacole. Iar la final, iti dai seama ca nu ti-ai atins obiectivele. Cum poti combate acest lucru?
Poti combate haosul de la interviul de angajare si interviurile de angajare neperformante prin interviul structurat.
Un interviu structurat, este o metoda de interviu pe etape, care confera ordine si disciplina pentru recruiter, confort pentru candidat si rezultate cu cel putin 50% mai bune decat in cazul interviului nestructurat.