resurse umane
De la ”CHRO” la ”CPO” – Punem o inima in HR
resurse umane intr-o companie
Ce inseamna resurse umane intr-o companie?
Arata toate

Cum facem un interviu structurat de angajare?

interviu structurat de angajare

Care sunt avantajele interviului de angajare structurat si cum il scrii?

Succesul in recrutare nu tine doar de identificarea candidatilor potriviti si performanti sau de recruiter. Succesul in recrutare poate sa depinda intr-o mare masura de structura interviului de angajare. Explicatia e simpla. Daca sustii un interviu general sau haotic, ai mari sanse sa nu identifici candidatii performanti sau sa nu oferi candidatilor buni intreg suportul de care au nevoie la interviu. Cum facem un interviu structurat de angajare?

Daca lucrezi in resurse umane stii deja ca, de multe ori, candidatii nu se simt in largul lor la interviu. Nu sunt 100% deschisi, raspund ceea ce cred ca vrei sa auzi si nu ceea ce vor sa raspunda, interviul este intrerupt de tot felul de intrebari din partea candidatului sau evenimente neprevazute. Uneori, te simti intr-o cursa cu obstacole. Iar la final, iti dai seama ca nu ti-ai atins obiectivele. Cum poti combate acest lucru?

 

Poti combate haosul de la interviul de angajare si interviurile de angajare neperformante prin interviul structurat.

Un interviu structurat, este o metoda de interviu pe etape, care confera ordine si disciplina pentru recruiter, confort pentru candidat si rezultate cu cel putin 50% mai bune decat in cazul interviului nestructurat.

Care sunt avantajele interviului structurat?

  1. Mai mult control pentru recruiter — stii toti pasii interviului si ii vei putea urmari de fiecare data, in acelasi fel, fara probleme
  2. Confort pentru candidat: pentru a evita tot felul de elemente neprevazutte, interviul structurat prezinta candidatului toti pasii din interviu, inca de la inceput, astfel incat acesta primeste claritate, intelege care este mersul lucrurilor si de ce aceasta metoda este una avantajoasa pentru ambele parti
  3. Rezultate masurabile: poti identifica mai usor ce faci bine si ce poti imbunatati
  4. Este mai usor sa imbunatatesti interviurile pe care le faci, pe baza unei structuri predefinite, pentru ca vezi mai usor si mai repede ce nu functioneaza

 

Cum scrii un interviu structurat de angajare?

Motoda pe care noi o folosim este una simpla, dar care ne-a oferit cele mai bune rezultate, atat in lucrul cu persoane fizice, cat si in lucrul cu companiile.

  1. Prezentarrea candidatului si a intervievatorului
  2. Setarea asteptarilor si obiectivelor discutiei
  3. Interviul
  4. Oferirea informatiilor despre post
  5. Intrebarile din partea candidatului
  6. Stabilirea pasilor urmatori

Daca vrei sa inveti cum sa realizezi interviuri structurate

Cum sa previ situatiile neplacute din cadrul unui interviu si cum sa imbunatatesti procesul de recrutare, inscrie-te la Scoala Practica HCC, primul master privat de resurse umane din Romania, unde inveti metode practice pe care le poti aplica imediat in procesul de recrutare.