locuri de munca
Avantajele si dezavantajele prieteniilor la locul de munca
27 iunie 2018
marketing de recrutare
Initiere in strategiile de marketing pentru o recrutare de top
12 septembrie 2019
Arata toate

Importanța feedback-ului în recrutare

feedback

Importanța feedback-ului în recrutare

Feedback-ul post-interviu este o etapă în procesul de recrutare pe care oamenii din HR ar trebui să pună mare preț. Odată ce am găsit candidatul potrivit pentru compania noastră sau pentru clientul cu care lucrăm, nu trebuie ignorați nici ceilalți care nu au fost (deocamdată) selectați. Omiterea transmiterii unui mesaj către aceștia poate afecta în timp calitatea procesului de recrutare, iar pe noi ca recruiteri ne interesează să stabilim relații, să lăsăm o ”ușa deschisă” către aceștia pentru viitoare proiecte și să construim o imagine profesionistă a companiei pentru care lucrăm. Chiar și atunci când considerăm că unii candidați nu au nicio șansă să fie selectați, nu trebuie să-i ignorăm deoarece aceștia pot intra în contact cu actuali, viitori clienți sau potențiali candidați și pot povesti în rețeaua lor personală de cunoștințe astfel de experiențe mai puțin plăcute care au efecte negative asupra brand-ului de angajator.

Feedback- ul acordat unui candidat este o formă de respect față de acesta care și-a arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de recrutare, dar și pentru timpul și deschiderea de a urma etapele unui interviu. Cu siguranță, cei mai mulți dintre candidați care nu primesc feedback se simt frustrați, dezamagiți, nesiguri, mai ales dacă își doresc să lucreze în compania respectivă. Un alt aspect care merită luat în seamă e acela că piața muncii este relativ mică, iar la un moment dat e posibil să revenim către un candidat respins în trecut, iar probabilitatea de a fi refuzați este una destul de mare.

Fără feedback, un proces de recrutare nu poate fi considerat încheiat. La fel de important este și modul în care alegem să acordăm mesajul de respingere către candidați. Cea mai frecventă practică este aceea de a trimite un feedback negativ standard, de regulă general care nu îl ajută pe candidat să înţeleagă unde mai are de lucrat, ce anume trebuie să mai aprofundeze, ce nu a mers și care au fost aspectele care au stat la baza respingerii lui.

Feedback-ul ar trebui acordat într-o manieră constructivă, echilibrată și utilă pentru candidat. Cu siguranță, cei mai mulți vor aprecia o astfel de abordare directă și onestă decât un mesaj sec, alcătuit din cuvinte sterile și destul de evaziv. Fără discuție că acei candidați care sunt interesați de job, care își doresc să se dezvolte profesional, să fie competitivi, vor agrea un feedback personalizat, de calitate, din care să reiasă argumentele care au stat la baza deciziei finale. Așadar scopul feedback-ului este să-l ajute pe candidat să -și găsească un loc de muncă, nu să-l dezamăgească. Dacă respectivul candidat nu a fost potrivit pentru rolul pe care noi îl avem deschis, asta nu înseamnă că nu este potrivit pentru o altă companie.

Foarte importantă este comunicarea permanentă cu candidatul pe întreg procesul de recrutare. Aceștia trebuie informați asupra intervalului de timp în care ar urma să primească feedback-ul și pe care ar trebui să-l respectăm intocmai. De aceea trebuie să discutam în permanență cu candidatul, să-l informăm dacă procesul de recrutare se prelungește sau dacă, eventual, se suspendă.

Un feedback nu consumă timp, ci dezvoltă un networking consistent care, în timp, te poate ajuta să aduci oameni valoroși în compania pe care o reprezenți. În plus, profesionalismul arătat candidatului în timpul și după procesul de selecție îți poate fi de folos pentru a-ți promova compania fără mari eforturi financiare.

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim la Evolution HCC cu clientii nostri?

Iti propunem sa participi la sesiunile de training specializate organizate de noi pentru a descoperi informatii pretioase din domeniul resurselor umane. Training-ul HR Premium de „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” iti ofera metode 100% practice pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.