training, recrutare motivare si retentie, HR
Introducere in Recrutare Motivare si Retentie cu Trainingul HCC- DAY 2
Elibereaza-ti Vocea!
Arata toate

Ce presupune un internship in recrutare si ce beneficii au ambele parti implicate

Primii Pasi in Recrutare prin programe de internship.

Schimbările aduse de dinamica crescută din piața muncii contribuie la nașterea principalelor provocări întâmpinate în domeniul resurselor umane. Astfel, procesul de

recrutare și selecție al celor mai potriviți candidați este indispensabil pentru ca nevoile firmelor și companiilor să fie îndeplinite. Din această cauză, găsesc că este foarte relevant să investim în calitatea acestor procese menționate anterior. Impactul negativ pe care îl au consecințele investirii de resurse în recrutarea și angajarea persoanelor nepotrivite reprezintă un principal argument în susținerea promovării calității unor astfel de servicii.

Printre metodele de îmbunătățiere a calității se numără și programele de internship în recrutare. Aceste tipuri de programe pot să aducă un plus de valoare atât companiei cât și candidaților acționând ca etapă adjuvantă în procesul de învățare. Presupunem că o mare parte dintre persoanele care intră într-un program de internship au câteva caracteristici comune, fie sunt la început de carieră, fără experiență în domeniu, vor să-și schimbe domeniul de activitate sau aplică la o companie specific pentru caracteristicile acesteia.

Fiecare dintre aceștia au nevoie de ghidaj și învățare susținută. Un program de internship reprezintă pentru mine o mică mostră a ce înseamnă piața muncii, un context în care să-ți exersezi cunoștințele și expertiza acumulată în cadrul pregătirii educaționale formale.

Experiența de internship mi-a oferit posibilitatea să observ câteva dintre particularitățile din „bucătăria internă” a procesului de recrutare. În cadrul programului de internship am avut oportunitatea să-mi exersez câteva dintre abilitățile de bază necesare în procesul de recrutare cât și abilități de relaționare interumană. Printre principalele abilități de relaționare se numără comunicarea asertivă, empatia, cât și toleranța crescută la frustrare.

Experiența acumulată într-un program de internship are multiple beneficii, însă trebuie ținut cont și de faptul că nu este o reprezentare complet acurată a ce înseamnă să intri în piața muncii. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie ținut cont este reglarea așteptărilor și setarea acestora într-un mod realist. Deoarece internshipul este o etapă ce trebuie să fie definită prin procesul de învățare susținută, de integrare și asimilare a noului venit în companie, scopul tău primordial în calitate de intern este acela de a învăța și de a maximiza potențialul acestui stagiu. Astfel, stagiile de internship sunt menite să facilitezeformarea viitorilor specialiști în domeniu care să îndeplinească nevoia de servici de calitate pe piața muncii.

Programele de internship în recrutare, dar si in alte domenii, sunt o bună oportunitate de a cunoaște climatul organizațional al companiei, de a aplica cunoștințele existente sau de a asimila unele noi, precum și de a exersa abilitățile de bază necesare unui recruiter.

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim la Evolution HCC cu clientii nostri?

Iti propunem sa participi la sesiunile de training specializate organizate de noi pentru a descoperi informatii pretioase din domeniul resurselor umane. Training-ul HR Premium de „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” iti ofera metode 100% practice pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala!