Ce presupune un internship in recrutare si ce beneficii au ambele parti implicate
Siguranta de sine si autenticitatea, ingrediente cheie in orice schimbare
Arata toate

Elibereaza-ti Vocea!

O voce libera traieste intr-un corp relaxat. O voce tensionata si rigida traieste intr-un corp tensionat.

Vocea este o metafora a psihicului nostru, modul in care comunicam lumea noastra interioara. Cand ne nastem vocile noastre au forta, sunt puternice si ne exprima emotiile cu maxima transparenta. Suntem conectati cu noi insine, liberi si cu maxima incredere in ceea ce vrem sau nu vrem. Ulterior cand crestem, intram la scoala, la un loc de munca, vocea incepe sa isi piarda din transparenta si devine fie reticenta, stearsa, fie avem tendinta sa fortam ca sa ne facem auziti sau intelesi. Uitam de forta din vocea noastra, incepem sa ne pierdem increderea in noi si sa vrem sa copiem vocile altora.  Te-ai intrebat vreodata de ce iti pierzi vocea cand ai emotii? De ce se intampla asta?

Deoarece vedem ca ceilalti au o viziune diferita de a noastra, ca suntem obligati sa ne conformam cu anumite reguli care nu sunt in concordanta cu noi, deoarece auzim de atatea ori ,,Taci din gura’’, ,,Vorbeste mai incet, ca te aude lumea’’,  ‚,Nu vorbi daca nu ai ceva important de spus’’, ‚,Daca taceai filosof ramaneai’’. Si asa ajungem sa ne retragem, sa vorbim incet, sa inghitim cuvintele, vocea ramane undeva in gat, sufocata, isi pierde din rezonanta si expresivitate.  Sau ajungem sa compensam si sa vorbim strident, sa ducem vocea in cap, in momentele tensionate si astfel sa avem dureri de gat dese si sa obosim dupa zece minute de vorbit.

Zambeste

Citind probabil te intrebi cum ai putea sa iti recapeti vitalitatea vocii tale si daca este posibil. Dar daca te vei asculta cand vorbesti ceva in care crezi cu adevarat sau cand esti vulnerabil, cand vocalizezi ce te deranjeaza cu adevarat si cand nu te mai ascunzi in spatele la NU TREBUIE/NU SE FACE/CE O SA SPUNA LUMEA?, o sa descoperi cum suna vocea ta naturala.

Iar daca vrei sa o iei si mai in serios si sa lucrezi la vocea ta si implicit la eliminarea acestor blocaje acumulate in timp, poti sa incepi de la corpul fizic. Relaxarea si constientizarea tensiunilor din corpul nostru fizic sunt primele lucruri care se fac in lucrul cu vocea. Este necesar ca mintea si corpul sa colaboreze pentru a dizolva inhibitiile fizice (tensiunile) si a lasa intentiile, emotiile si gandurile sa fie vocalizate. O voce libera traieste intr-un corp relaxat. O voce tensionata si rigida traieste intr-un corp tensionat.

Relaxarea continua cu respiratie abdominala si apoi cu suportul diafragmatic al vocii astfel incat sa descoperim vocea noastra naturala. Avem impresia cu totii ca stim cum suna vocea noastra naturala dar ce auzim este doar un sunet familiar si nu natural. Vocea naturala cu adevarat autentica ramane pana atunci captiva in tensiunea din corpul fizic.

 

  • Simona Nastase

Vrei sa aflii mai multe informatii din domenii diversificate? Training-urile specializate HCC sunt raspunsul tau!

Iti propunem sa participi la sesiunile de training specializate organizate de noi pentru a descoperi informatii pretioase din diverse domenii. Training-urile HCC  iti ofera metode 100% practice pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala!