Te-ai gandit vreodata de ce angajatii tai par demotivati la locul de munca? De ce par ca nu isi mai dau interesul la fel cum o faceau in primele luni de munca? In acest articol iti prezentam cum poti spori motivatia angajatilor la locul de munca. Multi angajatori considera ca partea financiara este cel mai motivant factor si ignora alte semne care pot afecta starea celui angajat la locul de munca.Daca acestor semne nu li se acorda importanta in timp util productivitatea va scadea astfel ducand la neindeplinirea obiectivelor propuse.
Asadar, in spatele demotivarii angajatilor la locul de munca se ascund urmatoarele semne care nu ar trebui ignorate:
-
Lipsa de apreciere : Acest factor se refera la recompensa care nu e de natura materiala. Angajatii se pot simti multumiti de salariu dar cu toate acestea nu se simt destul de apreciati. In aceasta circumstanta, liderul ar trebui sa le arate tuturor persoanelor care muncesc o doza de apreciere si recunostinta pentru munca depusa, astfel incat cel care lucreaza sa nu aiba senzatia ca munca sa nu e remarcata.
-
Lipsa responsabilitatilor: Cel mai adesea liderul incearca sa preia o mare parte din responsabilitatile angajatilor sai fara a-i lasa pe acestia necontrolati. Acest fapt poate creea neplaceri anumitor persoane pentru care autonomia este un factor esential in munca pe care o depune.