Parerile participantilor
Parerile participantilor conteaza
recrutarea pe facebook
Recrutarea pe Facebook
Arata toate

Provocarile anului 2018 pentru HR

provocarile anului 2018 pentru HR

Provocarile anului 2018 pentru HR

2018 se anunta a fi un an cu multe provocari pentru specialistii din HR.

De ce?

In primul rand este important de subliniat faptul ca si in acest an candidatii vor continua sa castige tot mai mult teren si chiar sa obtina tot mai multa “putere” pe piata muncii, fapt pentru care recrutorii ar trebui sa fie tot mai atenti la nevoile pe care le au viitorii angajati ai companiei in vederea desfasurarii unor procese de recrutare reusite. Asadar, pe langa faptul ca trebuie sa fie atent la nevoia de personal a companiei, HR-ul va trebui sa acorde o mare importanta si nevoilor pe care le au potentialii angajati ai companiei, astfel incat intr-un final ambele parti: angajator-angajat sa fie multumite cu decizia de a avea o colaborare.

In urmatorul an, companiile vor fi si mai mult preocupate de imaginea pe care o au in piata, adica in departamentele de HR se va vorbi foarte mult de employer branding, poate chiar mai mult decat au obisnuit sa o faca pana acum. Putem chiar afirma faptul ca in 2018 employer branding-ul va reprezenta un important instrument de recrutare pentru HR.

O alta mare provocare in acest an va fi in continuare retentia angajatilor si mai ales a talentelor din companii. Ca urmare a competitivitatii acerbe din piata, HR-ul va trebui sa vina cu noi solutii si chiar noi beneficii pentru angajatii companiei, astfel incat sa le pastreze implicarea si dorinta de a face parte din organizatie. Astazi, datorita tehnologiei suntem mult mai conectati decat am fost vreodata, prin urmare competitia poate intra destul de usor in contact cu angajatii altei companii, aici apare si marea provocare de a pastra oamenii in companie pe termen cat mai lung, si mai ales angajatii buni.

Din pacate nici in acest an nu vom scapa de deficitul de personal care exista pe piata muncii, astfel va trebui sa ne confruntam si sa gasim solutii pentru a combate aceasta provocare.

Asadar, toate cele mentionate mai sus construiesc o imagine generala a anului 2018 pentru specialistii din HR si importantele provocari ale acestuia.

Vrei sa devii un adevarat profesionist in resurse umane si sa inveti de la traineri care au rezultate foarte bune in domeniul tau?

Inscrie-te la Scoala Practica de HR, master-ul privat in resurse umane, care te ajuta sa acumulezi toate abilitatile de care ai nevoie pentru excela in domeniul resurselor umane.