interviu structurat de angajare
Cum facem un interviu structurat de angajare?
Drumul de la amator la profesionist
Drumul de la amator la profesionist in resurse umane
Arata toate

Ce inseamna resurse umane intr-o companie?

resurse umane intr-o companie

Cele 5 elemente esentiale in HR

Ce inseamna resurse umane intr-o companie? Noi explicam resursele umane intr-un mod practic, folosindu-ne de 5 elemente ce insumeaza responsabilitatile expertului de resurse umane: identificare, vanatoare, evaluare, integrare, motivare. Vezi cum are loc fiecare dintre cei 5 pasi si cum poti aplica si tu acesti pasi in munca ta zilnica.

 

  1. Identificare

Primul pas, cel mai important, fara de care nu avem voie sa pornim la drum, este identificarea.

Asemeni unui detectiv profesionist, avem nevoie sa identificam candidatul/ candidatii potriviti, intr-un mod cat mai detaliat si neinterpretabil cu putinta. Cu cat stim mai bine ce cautam, cu atat vom gasi mai usor. O identificare ca la carte poate insemna, uneori, 50% din drumul pe care il ai de facut atunci cand recrutezi. Ceea ce se intampla de multe ori este ca pornim la drum, cautam, facem interviuri, evaluam, fara sa avem integrat stalpul de rezistenta in orice recrutare. Identificarea.

Obtine claritate in ceea ce priveste candidatii tai, iar gasirea lor si interactiunea cu ei va fi un proces simplu, care iti va face placere si iti va dubla rezultatele.

 

  1. Vanatoare

Vanatoarea, asa cum o numim noi, este procesul prin care aducem candidatii cei mai potriviti la interviu. Daca am facut corect procesul de identificare, in multe cazuri, vanatoarea, nu va fi un proces anevoios. Ai nevoie de rabdare si tact, insa, daca stii ce cauti si aduci oamenii potriviti in companie, procesul va fi incredibil de simplu.

Nu ai nevoie de orice candidat cu abilitati, ci de acei candidati care isi doresc cu adevarat postul si care pot si vor face diferenta in organizatie.

 

  1. Evaluare

Procesul de evaluare al candidatilor este, de fapt, interviul. Aici, aflam cine sunt, iar ei afla cine suntem noi. Are loc interviul propriu-zis, au loc intebarile din partea candidatilor, este descris postul si sunt stabiliti pasi urmatori, ulteriori interviului.

Aici poti urmari atat tipare atitudinale, comportamentale, cat si emotii, abilitati, alinierea cu compania si postul disponibil.

  1. Integrare

Munca unui specialist de resurse umane nu se incheie o data cu interviul. Elementul de baza dupa interviu, care poate ajuta relatia angajat-angajator sa inceapa cu dreptul, este procesul de integrare. Cu cat procentul de integrare este mai mare, cu atat mai mari vor fi performanta si durata de viata a noului angajat in companie.

 

  1. Motivare

Angajatii nu au nevoie doar sa fie gasiti si integrati in companii. In ceea ce priveste motivarea angajatilor, expertul de resurse umane poate avea un rol decisiv, atat prin recompense financiare si non-financiare, cat si prin evaluari si planuri de cariera, care pot oferi angajatilor posibilitatea de a evolua continuu, de a nu se plafona si de a cauta intotdeuna sa-si extinda abilitatile si sa ofere si mai multa valoare in companie.

Am creat Scoala Practica de HR, master-ul intensiv de 6 luni in resurse umane

Pentru a oferi specialistilor de resurse umane si persoanelor care vor sa inceapa o cariera in resurse umane, intreg setul de atitudini, strategii si tehnici pentru a trece de la munca la performanta in resurse umane. Inscrie-te in cea mai tare comunitate a expertilor in resurse umane.