departamentul hr
Departamentul HR - Sufletul orcarei companii de succes
Arata toate

De au nevoie managerii de un specialist HR antrenat?

specialist hr

Una din cele mai mari probleme pentru managerii români este legată de echipele pe care le conduc. Cum găsesc oameni buni? Cum îi păstrez? Cum îi ajut să crească și să își atingă obiectivele personale și profesionale? Astăzi îți explicăm de ce au nevoie managerii de un specialist HR antrenat.

Pentru a angaja și a păstra oameni foarte buni în companie, un manager performant se va folosi de câteva ingrediente cheie:

  1. Înțelegi viziunea și cultura organizațională a companiei din care faci parte
  2. Știi cum se diferențiază compania în piață
  3. Știi care sunt lucrurile pe care tu le oferi angajaților și pe care ei nu le pot găsi în altă parte
  4. Știi care sunt valorile, profilul psihologic, punctele forte și abilitățile angajatului pe care îl cauți
  5. Ai implementat un proces de inducție în companie
  6. Ai implementat un proces de creștere personală și profesională pentru angajați
  7. Cunoști obiectivele, nevoile și dorințele personale ale angajaților și îi ajuți să și le îndeplinească
  8. Ai un sistem de recompense financiare și non-financiare
  9. Ceri feedback anonim de la angajați
  10. Ai o serie KPI-uri pe care le măsuri zilnic/ săptămânal/ lunar

Acum că știm aceste lucruri putem răspunde la întrebarea din începutul articolului: De au nevoie managerii de un specialist HR antrenat?

Un specialist HR antrenat este capabil să internalizeze valorile, nevoile și principiile unei companii, pentru a vedea în ce măsură sunt ele aliniate cu trsături psihologice complexe ale candidaților.

Să luăm un exemplu simplu: dacă postul pentru care angajezi este un post în care atenția la detalii este foarte importantă, nu vei angaja o persoană de acțiune sau o persoană căreia îi place să vadă ansamblul.

De asemenea, nu vei angaja niciodată oameni incompatibili cu valorile și cultura ta organizațională.

Nu vei dori să angajezi oameni ale căror obiective personale și profesionale pe termen mediu și lung nu se potrivesc cu ceea ce compania oferă în acest moment.

Ceea ce face un specialist de resurse umane în procesul de angajare este să vadă în ce măsură poate fi trasată o linie clară, între companie și candidat, care are coordonatele necesare să reziste pe termen lung și care, atenție, este benefică atât pentru companie, cât și pentru angajat, atât din punct de vedere psihologic, cât și dintr-o perspectivă strategică, de creștere.

Fără un specialist HR antrenat, angajăm la întâmplare, iar rezultatul este ușor de intuit și de văzut în foarte multe companii. Angajați nemulțumiți care se complac într-un mediu care nu li se potrivește. Companii care concediază greu angajații neperformanți, pentru că nu sunt capabili să recruteze sau nu conștientizează impactul pe termen lung al acestei acțiuni. Sau angajați care pleacă în mod constant, lăsând compania într-o căutare și instabilitate continuă. Astfel, compania recrutează emoțional, după feeling sau pentru că este urgent, ignorând foarte multe aspecte de care un specialist HR potrivit le are în vedere cu fiecare candidat în parte.

Nu în ultimul rând, pierderile financiare în cazul angajaților nepotriviți sunt de 3–4 ori mai mari decât dacă optezi pentru un specialist HR antrenat, care te poate ajuta să construiești echipa potrivită, care funcționează și care produce rezultate.

Vrei să înveți cum să faci și cum să susții pe termen lung un proces de inducție și un plan de carieră ca la carte?

Școala Practică de HR 100% este locul cel mai potrivit.