Poate lucrezi în resurse umane și vrei mai mult de la tine. Poate conduci o echipă și vrei ca oamenii tăi de HR să producă rezultate extraordinare. Sau, poate, pur și simplu vrei o reorientare în carieră și te gândești la zona de resurse umane. Întrebarea care se pune e: Cum alegi unde și cu cine să faci o specializare în resurse umane? De unde știi că ești pe mâini bune și că studiul se va vedea și în rezultatele tale ulterioare?
În primul rând, dacă cauți pe google „specializare în resurse umane”, în afara școlilor publice de profil, care, din păcate, au o natură teoretică și nu cultivă abilități, deci nu generează rezultate concrete și specializărilor de tip „inspector în resurse umane”, pare că nu ai foarte multe opțiuni.
Cel mai des, au loc două situații:
- Cei care vor să se angajeze pentru prima dată în resurse umane, caută posturi de internship și învață făcând. Aceasta este o abordare foarte bună, dacă ești angajat de o companie foarte bună și ai timp și răbdare să treci prin toate stadiile, de la Junior, la Senior HR Specialis și să crești continuu.
- Managerii care vor să-și ajute angajații să se perfecționeze și înțeleg rolul educației și dezvoltării profesionale, asigură workshop-uri și training-uri, unde, pe parcursul a una sau două zile, recruiterii își pot rafina anumite tehnici și strategii și pot să vadă munca lor din alte perspective decât cele pe care le știu sau le fac deja
Dar oare este asta deajuns, dacă vrei să devii expert?
Este de ajuns dacă ai deja expertiză și vrei să treci la nivelul următor?