Scoala Practică de HR
Au început înscrierile la Școala Practică de HR, un program 100% Practic
specializare în resurse umane
Cum alegi unde și cu cine să faci o specializare în resurse umane?
Arata toate

Te poți specializa și după 30 de ani în resurse umane?

Te poți specializa și după 30 de ani

O întrebare interesantă

Astăzi pun în discuție o întrebare pe care am primit-o de-a lungul timpului, de când organizăm training-uri de resurse umane pentru experții din companii. Te poți specializa și după 30 de ani în resurse umane? Este o întrebare provocatoare și interesantă, mai ales dacă ai avut deja rezultate excepționale în acest domeniu.

Îmi amintesc că, la unul din training-urile susținute am avut un participant, un expert în resurse umane cu peste 20 de ani de experiență. Este o persoană care s-a confruntat atât cu problemele unor echipe mici, cât și cu echipe mari, cu dinamici și nevoi din cele mai complexe.

Îți poți imagina că, dacă ești pasionat de resurse umane, deci ești prezent în ceea ce faci, în 20 de ani vezi o multitudine de situații, ești antrenat și pus în poziția de a găsi soluții, de a te dezvolta, de a rezolva probleme ce pot să pară imposibile. Unde mai pui că vorbim de lucrul cu oamenii, de mecanisme și motive complexe și nu de lucrul cu un utilaj. Deși, chiar și acolo ai nevoie de măiestrie.

Acest participant, deși se afla la finalul carierei sale, a fost foarte deschis, implicat și receptiv și ne-a spus că mereu este loc pentru evoluție. Pentru a fi mai bun. Pentru a face lucrurile mai bine. Că a participat la multe training-uri, dar că s-a simțit excelent alături de noi.

Ce vreau să scot în evidență este că da, formarea, pregătirea este foarte importantă dacă ești la început de drum. Dar, dacă ai mindset-ul corect, este la fel de importantă și după 20 sau 30 de ani în care ai ajuns un adevărat profesionist.

HR-ul nu are vârstă. În HR există doar pasiune. Am văzut în zeci de training-uri acest lucru. Dacă vrei, poți. Dacă ești dispus să faci pasul în spate și să spui: sigur voi învăța ceva relevant pentru mine și munca mea, ai câștigat deja.

Dezvoltă-te indiferent de vârstă

Expertiza ta foarte vastă este un rod meritat al muncii tale. Continuă dezvoltarea în resurse umane la nivel profesionist cu Scoala de HR 100% Practic, primul master privat în resurse umane din România, programul intensiv, de 6 luni, de unde și tu poți pleca transformat.