Recrutarea de personal- Geo Ivanov
De ce trebuie sa investesti in Branding?
Brandul Personal vs Brandul de companie
Brandul Personal vs Brandul de companie in pandemie. Care este cheia succesului in afacerea ta?
Arata toate

Abilitati de negociere: De ce este esential sa stii sa negociezi?

abilitati de negociere

De ce este esential sa stii sa negociezi?

De ce este important sa ai abilitati de negociere? Negocierea este un proces complex care implica o multitudine de factori si o multime de abilitati pe care unii oameni le au, insa…altii le pot dezvolta. Bineinteles, probabil nu toata lumea intelege negocierea sau nu isi doresc sa stie sa faca acest proces intr-un mod eficient pentru rezultate maximizate asupra afacerilor, da nu numai. Pana la urma, negocierea se poate desfasura aproape oriunde si in orice circumstanta.

Deci, chiar daca nu iti doresc neaparat sa devii expert in negociere, am construit o lista de beneficii pe care le au oamenii care si-au dezvoltat aceasta abilitate.

1.Prin negociere se dezvolta abilitati complexe

Cele mai cunoscute abilitati pe care procesul de negociere le implica sunt controlul emotiilor, gandirea analitica asupra situatiilor delicate dar si munca in echipa. Toate aceste abilitati se dezvolta odata cu negocierea si aprofundarea cunostintelor sau experienta vastain efectuarea acestui proces. Un negociator priceput trebuie sa isi controlese emotiile si bineinteles, comportamentul verbal/nonverbal dar si sa fie capabil sa ia decizia corecta, chiar daca adesea, acest lucru se intampla sub presiune. Mai mult, pentru rezultate satisfacatoarea a celor doua parti implicate in proces este esential sa  stii sa  lucrezi in echipa, sa poti sa te pui in locul celuilalt si sa fii capabil sa faci compromisuri cand este nevoie.

2.Datorita negocierii obtii ce iti doresti

Ei bine, multi se plang ca nu ajung la o intelegere care sa le ofere destule beneficii si satisfactie, mai ales in plan profesional. Insa, tot acei oameni nici macar nu incearca sa isi negocieze situatiile care ii nelinistesc. Daca nu spui clar si precis ce iti doresc si nu incerci sa gasesti o varianta benefica de ambele parti este evident ca angajatorul sau persoana cu putere de decizie asupra  problemei tale nu are de unde sa stie. Pe deasupra, chiar daca ceri ceva in plus sau mai mult, incearca sa gasesti o varianta de mijloc, ai grija si de dorinta celuilalt. Asadar, oricum datorita negocierii sansele sa obtii ce iti doresti cresc semnificativ!

3.Prin intermediul negocierii iti creezi relatii solide si durabile

Oamenii care indraznesc si sunt diplomati in procesul de a obtine ce isi doresc, au tact si sunt empatici vizavi de “oponentii” lor sunt foarte respectati in societate si in aceasta lume profesionala. Mai mult, prin negociere se creeaza o retea solida de persoane cheie cu ajutorul carora poti sa iti atingi obiectivele mai usor, iar un proces benefic de ambele parti poate aduce rezultate senzationale in ceea ce iti propui. Asa ca, indrazneste si incepe sa negociezi! Important este sa ajungi la persoanele tinta, prin care sa ajungi la situatia de castig-castig, fiind totul bine de ambele parti.

 

Asadar, daca simti si tu ca poti obtine mai multe de la  jobul prezent sau in alte situatii in viata de zi cu zi, insa nu ai abilitatile necesare dar iti doresti sa te dezvolti…Acceseaza chiar acum, Trainingul Online de Negociere pe care il poti sustine oricand vrei tu si ai la dispozitie materiale actualizate periodic, cazuri reale dar si suport de la specialisti si experti in domeniu!

Vrei sa aflii mai multe informatii din domenii diversificate? Training-urile specializate HCC sunt raspunsul tau!

Este timpul sa te dezvolti profesional si personal prin intermediul TRAINING-URILOR SOFT SKILLS HCC ! Vei invata lucruri noi, utile si cautate de angajatori, la doar un click distanta. Este timpul sa treci la etapa uramatoare in cariera ta.