planul de carieră
Cum ne ajută planul de carieră din perioada de inducție?
Scoala Practică de HR
Au început înscrierile la Școala Practică de HR, un program 100% Practic
Arata toate

Formarea continua, strategie pentru angajatori de top

angajatori de top

Formarea continua

De ce multi angajatori au dificultati in a angaja sau nu găsesc angajații de care au nevoie? Astazi afli o strategie pe care tot mai multi angajatori de top o inteleg si o folosesc in beneficiul lor si al angajatilor.

Printre principalele dificultati cu care se confrunta mediul de afaceri in Romania, sunt provocarile pietei  fortei de munca, crizele lipsa acuta a unui personal bine pregatit.

Cand vine vorba despre reusita unei afaceri prima oara trebuie sa luam in considerare problemele legate de forta de munca, de resursa umana. Romania a ajuns la un nivel scazut din punct de vedere al oamenilor pregatiti si disponibili sa se alature unei companii mici sau medii, datorita oportunitatilor oferite de companiile multinationale si internationale ce au pasit in ultimii ani in tara noastra.

Acesti angajati aleg sa mearga spre companiile mari, deoarece le ofera pachete salariale motivante, functioaneza dupa criterii standard bine stabilite si ofera posibilitatea de a creste ierarhic intr-un timp relativ scurt. De asemenea, primesc evaluari trimestriale sau anuale dupa pregatirea prealabila oferita tot de acestia. Aceata pregatire consta in posibilitatea fiecarui angajat de a participa la cursuri, traininguri si workshop-uri pentru a se specializa si adapta noutatilor din fiecare segment de activitate.

Desi prin codul muncii si organele abilitate, Inspectoratul Teritorial de Munca, angajatorii au obligatia de a asigura participarea la programe  de formare profesionala pentru toti salariatii cel putin o data la 2 ani, daca au cel putin 21 de salariati si cel putin o data la 3 ani, daca au sub 21 de salariati, cheltuiele cu cu participarea la astfel de programe de formare continua, fiind suportate in totalitate de angajatori, fiind stabilite prin acordul partilor, inclusiv obligatiile contractuale ce fac obiectul unui act aditional la contractul individual de munca, angajatorii nu acorda interes acestui segment.

La momentul actual, pe piata exista suficienti formatori si traineri care sa asigure formarea continua, intr-un mod prietenos, professional, non-formal din punct de vedere al pregatirii profesionale, a evaluarii finale si a programelor oferite in perioada in care se desfasoara aceste cursuri de specializare. Acestea asigurand  un confort sporit si angajatorilor datorita functionarii in weekend, tocmai pentru a nu suferi abateri la buna desfasurare a activitatii angajatilor participanti.

Formarea continua a angajatilor poate fi benefica din cel putin doua motive fara sa le luam in calcul pe cele deja consemnate. Aceastea pot fi oferite si sub forma de beneficiu extrasalarial. Pe langa bonusurile salariale, tichete de masa, tichete cadou sau carduri de sanatate, aceste specializari devin tot mai motivante cand iti ajuta salariatii sa devina mai performanti si cand ii ajuta sa ajunga  la un nivel de unde sa aiba mai multe perspective in cariera.

Dezvoltarea profesionala si dezvoltarea personala are prin urmare numeroase beneficii pentru ambele parti, de acestea depind loialitatea in relatia angajator- angajat si invers. La momentul actual reprezinta o cheie catre succes pentru orice companie, atata timp cat este suficient de bine conturata ca fiind una dintre principalele obiective tinta pe care firma si le propune.

Propunerea de dezvoltare profesionala si emotionala a angajatilor, va trebui sa devina prioritate pentru a aduce un plus conceptului de a creea resurse umane de calitate si de a investi in comunitate, asta pentru asigurarea unui viitor prosper in mediul de afaceri local si de ce nu macar la nivel national.

Vrei să înveți cum să faci și cum să susții pe termen lung un proces de inducție și un plan de carieră ca la carte?

Școala Practică de HR 100% este locul cel mai potrivit.