Fac orice doar sa scap. Criza majora de resurse umane in sens invers

Ce abilitati cheie poti dezvolta prin training-uri soft skills?
reconversia professional
Cum fac o reconversie si cum imi gasesc jobul si echilibrul dorit
Arata toate

Fac orice doar sa scap. Criza majora de resurse umane in sens invers

Pe langa impactul economic major pe care îl are această criză, generată de pandemia Covid-19, exista și o criza in resurse umane de care se vorbește prea puțin SI CARE VA EVOLUA, de data aceasta in sens invers.

Persoane rămase fără job, persoane care sunt disperate sa lucreze orice, chiar dacă sunt joburi cu mult sub pregatirea și experiența lor dar și pentru un salar mult mai mic.

Noi ca oameni suntem adaptabili și majoritatea persoanelor au învățat ca dacă se plâng nu rezolvă nimic și ca trebuie sa facă ceva sa supraviețuiască, să acționeze. Fără sa se gândească prea mult au intrat pe traiectoria reconversiei forțată.

Reconversia ține de schimbarea carierei și a parcursului din zona profesională, schimbare generată de puterea unui tsunami și care se extinde cu o viteza similară a virusului.

Cand suntem luati prin surprindere si fortati sa facem aceasta schimbare si reconversie, din pricina factorilor externi, reactionam sub impuls si nu apucam sa gandim prea mult, nu ca nu am vrea ci pentru ca nu avem timp, este pe principiul “actioneaza sau mori”, pentru ca nu poti fugii, nu ai unde, peste tot este la fel.

In acest cotext greu de digerati si pe buna dreptate deprimant, am identificat 3 categorie de persoane si abordari:

  1. Fac orice doar sa scap, unele persoane cedeaza si intra in panica si face ce le vine prima data in cap, se agata de orice, spun orice, fac orice doar sa le fie putin mai bine sau sa scape.
  2. Persoane echibrate si antrenate psihic si fizic. In acest punct critic, se vede rezultatul antrenamentului anterior, si daca ai fost disciplinat, ai citit, te-ai luptat cu emotiile si sti cum sa ti le controlezi. Acest tip de comportament echilibrat, il ajuta sa ia decizi rapide si face face lucrurile corect in viteza, pentru ca sa antrenta sa lucrez disciplinat si nu haotic, isi va gasi rapid motivatia si echilbrul. Va gestiona potrivit situatia, pentru a parcurge corect, totii pasii unui nou job sau a unei noi cariere.
  3. Nu imi pasa, am suficiente rezerve am sa scap. Aici e o mare capcana, pentru ca intradevar vor scapa din punct de vedere economic-financiar, clar ca vor pierde si ei resurse, insa avand suficinte sunt in siguranta. In aceasta categorie este afectata partea psihica destul de puternica, si unele le resimt dupa o perioada scurta 1-2 luni, la altele se instaleaza imediat panica. Acestor persone le lipsesc foate multe lucruri care le aducea fericirea si starea de flux, “cascavalul care a disparut“. Acestea din urma nu sunt scutite de panica si anxietate care este destul de agresiva si aduce multe fisuri la nive, emotional compotamental.

Recomandarea mea, dupa o analiza detaliata, in urma discutiilor si a interviurilor cu persoane din diferite medii sociale si cu venituri de la minim la cele cu mult peste medie, a discutiei cu experti in comportamentul uman, in functie de categoriile de mai sus este urmatoarea:

Pentru prima categorie, fac orice sa scap nu conteaza, daca citesti acest articol si de regasesti aici, sa te gandesti ca orice deciziei iei acum o sa te afecteze si pe viitor sa nu crezi ca vei reveni la normal dupa una, doua luni. Asa ca aduna-te si refa-ti CV-ul, vorbeste cu un recruiter, un consultant in resurse umane, gasesti pe linkedin foarte multi deschisi si disponibil sa-ti ofere consulta si suport de calitate Gratuit, inclusiv eu ( Geo Ivanov/Linkedin). Gasesti si pe youtube  foatte multe persone care te pot ghida sau te pot inspira la actiune ( YouTube Chanel HR)

Urmeaza recomandarile specialistului, ca si cum ai o durere mare si mergi la medic, si faci exact ce iti spune medicul pentru a scapa de durere, nu cum te taie pe tine caul, si asta este o durere forte mare iar doctorul tau este un recruiter cu experienta pe care l-ai abordat. Fi singer cu el si saune-i exact ce problema ai, unde te doare si ce vrei sa obti.

Pun-te si trimite emailuri, aplica la joburi apio, si trimite mesaje personalizate catre manageri, recruiteri din industrii care sti ca functioneaza.

Nu te gandi la salar, accepta ce ti se ofera, ofera un plus de motivatie si interes fata de firma cand discuti telefonic, inclusi la intanire sau in discutia prin video call.

Daca faci treaba buna, AI INITIATIVA si iti IUBESTI MESERIA, in scurt timp vei primii o marire, Iti Promit!

Fa Follow up intodeauna la aplicatiile trimise, majoritatea nu fac asta, de aceea vei avea un avantaj mare, si apoi da si un telefon la interval de cateva zile si fa asta toata ziua, sau cel putin 6 ore iar celelalte 2, tinele ocupate pentru citit, sport si exercitii fizice. Sa nu bei alcol sau alte substante care te fac sa nu gandesti clar si limpede. Mentine-ti o alimentatie sanatoasa si nu te certa sub Nici o forma cu nimeni, pentru esti tensionat si nu o sa iasa bine.

Full Video>>>>>>

In oricare din aceste categorii te regasesti, am incredere in tine si CRED intr-un viitor mai bun si echilibrat, si asta se intampla doar actionand zilnic intr-un mod pozitiv.

Succes!

#GeoIvanov

 

Ma poti urmari, asa cum sunt, real si needitat,  si imi poti scrie, impartasii situatiile tale, ne vom imprietenii, pentru a-ti oferi suportul de care ai nevoie, nu ezita sa-mi scri. 

🔹Facebook: https://www.facebook.com/GeoIvanov.HCC

🔹Instagram: https://www.instagram.com/hcc_evolution/

🔹LinkedIN: https://ro.linkedin.com/in/geo-ivanov… 

Training-uri si cursuri online

Cursuri online de dezvoltare si reconversie

Vezi toate programele noastre online de dezvoltare si suport