Cum fac o reconversie si cum imi gasesc jobul si echilibrul dorit

Fac orice doar sa scap. Criza majora de resurse umane in sens invers
Recrutarea de personal- Geo Ivanov
De ce trebuie sa investesti in Branding?
Arata toate

Cum fac o reconversie si cum imi gasesc jobul si echilibrul dorit

reconversia professional

Echilibrul interior, este căutat de tot mai multe persoane ajunse in diferite stadii ale vieții, indiferent de profesie sau situația financiară.

 

 

Toate schimbarile care au loc pe repede inainte te face sa te gandesti la alternative si la stabilitatea ta, la cat de sigur iti este jobul daca il ai, daca nu ai un job, ce poti face sa-ti gasesti o directie, sau daca nu ti place ce faci cum faci sa-ti gasasti un job dorit la care poate visezi de mult timp.

 

El devine un scop in sine și un obiectiv important in viața lor și îl pot găsi doar dacă…[ vezi acest video pana la final, o sa ai o surpriza. ]

Full video Geo Ivanov YouTube Chanel ⬇️👇▶️ Like and Subscribe 

 

 

 

Acestea sunt lucrurile pe care le simt persoanele pregatite de o reconversie dar multe nu au cursjul sa actioneze, daca te afli si tu in una sau mai multe din aceste situatii, iti propun sa te gandesti la cateva specte inainate de a lua o decizie.

Psihologul austriac Viktor Frankl in cartea sa, Omul in căutarea sensului vieții, zicea:

“Nu urmări succesul – cu cât tinzi mai mult spre el, cu atât risti sa îl ratezi. Pentru ca succesul, ca și fericirea, nu trebuie urmărit, el survine… ca un efect secundar, neintenționat, al implicării intr-un proiect mai important decât propria noastra persoana”.

 

Asta inseamna ca inainte sa iei orice decizie sa te gandesti care este de fapt scopul reconversiei, care vrei sa fie rezultatul si ce feeling vrei sa-ti aduca, despre ce este vorba?

Dupa ce identifici acel lucru important care se va  transforma in noul tau obiectiv, drive-ul tau,  atunci poti zice ca esti pregatit pentru reconversie si poti sa-ti creezi propriul plan in etape.

Eu am urmat, in reconversiile facute in plan profesional cat si in reconversiile din viata personala, cativa pasi care m-au ajuta sa-mi ating obiectivul si sa-mi indeplinesc visul.

 

Primii 10 pasi spre o reconvesrie reusita.

  1. Stabilirea obiectivului si a rezultatului dorit. Este important sa FIE SCRIS si vizualizezi, sa simti cand inchizi ochii acel rezultat dorit in urma reconversiei. Important sa te gandesti la lucruri care nu au legatura cu factorii externi, sa te gandesti la tine, ce sentiment ai atunci cand te gandesti ca ai ajuns acolo unde ti-ai propus, care sunt emotiile.
  2. Noteaza Metodele prin care poti ajunge acolo si care sunt etapele si obstacolele pe care le poti intalni, prin care vei trece. Orice Reconversie este grea si necesita perseverenta pentru a trece de etapele  dificile, in care nu-ti iese din prima si sa nu renunti. De aceea trebuie sa te gandesti si sa ti notezi care sunt cele mai groaznice lucruri care se pot intampla in acest nou drum. Gandindu-te la ele cand o sa le intalnesti vei trece mai usor peste ele, o sa fii pregatit.
  3. Actioneza de azi, orice lucru pe care il faci zilnic spre acea reconversie te  apropie mai mult de obiectivul tau. Nu AMANA NICI O CLIPA. Actioneaza acum in acest moment.
  4. Recalibreaza obiectivul permanent in functie de experienta acumulata si obstacolele intalnite.
  5. Nu cauta scurtaturi, alge sa urci pe fiecare treapta, fara sa le sari, asa vei deveni puternic si reconversia va fi un succes de care te vei bucura.
  6. Sarbatoreste fiecare  etapa si ramai modest si ancorat in realitate.
  7. Nu te lauda niciodata cu realizarile tale, povestestele doar daca esti intrebat. In rest preocupa-te doar de cei din jurul tau si oferale valoare in fiecarr clipa.
  8. Gaseste-ti echilibrul interior, vezi videoul de mai sus. Echilibrul este cautat tot mai mult de multe persoane, indiferente de pozitie sau situatia lor financiara.
  9. Devino un mentor pentru cat mai multe persoane si ajuta-i sa treca peste obstacolele lor fara sa le dai sfaturi.
  10. Fi un exemplu de disciplina, suport si  empatie  pentru cei din jurul tau.

“Ne dezvoltam pe măsura ce devenim mai Complecsi. Complexitatea este rezultatul a doua procese psihologice importante: Diferentierea și Integrarea.

Diferentierea presupune o orientare spre unicitate, spre separare de ceilalți. 

Integrarea se referă la direcția opusa: uniunea cu alte persoane, cu idei și entități din afara propriei persoane. 

Un Eu complex este cel care reușește sa combine aceste tendințe opuse.”

 

 

In oricare din aceste categorii te regasesti, am incredere in tine si CRED intr-un viitor mai bun si echilibrat, si asta se intampla doar actionand zilnic intr-un mod pozitiv.

Succes!

#GeoIvanov

 

 

Pe Geo Ivanov il poti urmari si pe retelele sociale. 

🔹Facebook: https://www.facebook.com/GeoIvanov.HCC

🔹Instagram: https://www.instagram.com/hcc_evolution/

🔹LinkedIN: https://ro.linkedin.com/in/geo-ivanov… 

Training-uri si cursuri online

Cursuri online de dezvoltare si reconversie

Vezi toate programele noastre online de dezvoltare si suport

Curs online de RESURSE UMANE

4 Module de Recrutare, Motivare si Retentie cu Acces nelimitat

Geo Ivanov

meet your recruiter